30 Mayıs 2010 Pazar

Doğayı bilgisayara döşemek

"Doğayı bilgisayarlarına döşeyenler, neden görmezsiniz bahçedeki akasyanın tomurcuklandığını" demiş Müşfik Kenter.

Figoltx de cevap vermiş:

"internetle eskisi kadar hasir nesir degilim ve bundan da ayri bir keyif aliyorum....Doğayı kokluyor, daha fazla dokunuyor, yeni açan tomurcukları, mutlu bir çocugun gülüşünü fotograflarımda ölümsüzlestirmeye çalışıyorum"

Ben de bilgisayar başında bunları okurken telaşla kendime sordum; "pazar gününü kucağımda bilgisayarla balkonda geçirirken farkediyor muyum tomurcuklanan ağaçları falan" diye; dosyaları karıştırdım hemen, aşağıdaki fotoğrafları buldum; son günlerde çekilmiş. Evet, evet hem farketmişim açan çiçekleri, hem fotoğraflarını bilgisayarıma aktarmışım; bakın şimdi de internette yayımlayıp paylaşıyorum. Aferin bana!

1. Foto: Komşunun bahçesinden, 2. Foto: Bizim bahçeden, 3. Foto: Adana-Mersin arasında bir benzin istasyonundan

Komşu köyün delisi ile uğraşmayın...

"İçinizdeki deliyi de uyandırın. 'Gel benim deli başım birlikte kahvaltı edelim,dolaşım' deyin. O zaman daha akıllı olursunuz. Batıl inançlardan kurtulursunuz. İçindeki deliyi serbest bırakan aklını da bırakmaz ellere."

27 Mayıs 2010 Perşembe

Tophane'de simit

Tophane Parkı'nda ilaç için bir tane simitçi yok; onun yerine "bardakta mısırcı" vardı. Hiç bardakta mısır, susamlı simidin yerini tutar mı?



24 Mayıs 2010 Pazartesi

İğne Deliğinden Adana

Haftasonu Adana ve Mersin'de akraba ziyaretindeydim. Eren ve Eken'in (ilkokul öğrencisi iki erkek kardeş) birer iğne deliği fotoğrafçısı olduklarını öğrendim; teneke kutudan kendilerinin ürettikleri fotoğraf makineleri ile çektikleri fotoğrafları gördüm, hayran kaldım geldim.

Fotoğraf: www.adanapinhole.com

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Şimdi İstanbul'da olsam...

Bu albümü çok beğendim
Hele ki Yeni Cami'nin sahibi gibi pozvermiş bu kediyi....

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Kaymakamlık Binası'nın önünden geçerken

Geçen haftadan beri işyerimin hemen yakınındaki Osmangazi Kaymakamlık Binası'nın çevresinin paravanla çevrili. Cephe ve çevre düzenlemesi yapılacakmış. Heyecanla bekliyorum ! Senelerdir önünden her geçişimde hayalini kurarım bir fırça alıp o kirli-pembe renkteki binayı boyasam, elini yüzünü temizlesm diye. Sonunda hayalim gerçek oluyor. Şimdi, dış cephedeki taş mozaikler temizlenecek, etrafındaki duvarlar yıkılıp mini bir meydan olacakmış. Gazetelere bakılırsa kaymakamlıktan sonra Altıparmak Caddesi'nin devamındaki binaların cephelerinin de güzelleştirilmesi için bir proje uygulanacak; ardından Cumhuriyet Caddesi'nin düzenlenmesi ve oradan bir nostaljik tramvay hattının geçirilmesi var. Bakalım Bursa, önümüzdeki bir-iki sene içinde nasıl bir görünüme kavuşacak.

Kaymakamlık binası projesi

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Annemi beklerken...


Bir gün geriden gelerek buraya kayıt gireceğim galiba! Dün, anneler gününü kutladık. Ailenin her ferdi bambaşka yerlere dağılmıştı. Ben çok uslu oldum, evde oturup annemi bekledim!

9 Mayıs 2010 Pazar

Uluumay Müzesi'nde Din Adamları...

Dün, Uluumay Müzesi'nde bir açılışa gittim. "Din Adamı Kıyafetleri" bölümü açıldı. Geçen hafta, annemle müzeyi gezdiğimizde müze kurucusu Esat Bey, bize eşlik etmiş, açılışa çağırmıştı.

İşyerime yakın olduğu için arada uğrayabildiğim ama halen pek çok Bursalı'nın varlığının farkında olmadığını bildiğim bu özel müze, Muradiye Camisi'nin karşısında. Muradiye Camisi'nin bahçesi, başta Sultan II. Murat olmak üzere Osmanlı Sarayından pek çok kimsenin mezarlarını içeren bir türbe topluluğudur, şehre gelen hemen her turist gelip görür. Bahçenin karşı tarafında yatan şairin türbesi ise farkedilmez genellikle. Halbuki orada yatan, 15. yy'da devrinin en büyük şairi olarak kabul edilmiş, 'Şairler Sultanı' Şair Ahmet Paşa'dır. Türbenin yanındaki kapıdan girince Fatih'in hocası ve veziri olmuş ünlü şairin 500 yıl önce yaptırdığı medresenin bahçesine girersiniz, dilerseniz oturup bir çay içersiniz. Medrese binasının kendisi 2004 yılında Bursa Sanayi ve Ticaret Odası tarafından restore edilmiş, o zamandan beri koleksiyoncu Esat Uluumay'ın kıyafet ve takı koleksiyonlarına ev sahipliği yapmakta. Özellikle boncuk işli keseler, "gıdıklıklar" çok ilgimi çekiyor.


Müzedeki yeni koleksiyon, din adamları kıyafetleri koleksiyonu. Yeni Koleksyionun oluşmasına Bursa Yahudi cemaatinden, Fener Patrikhanesi'nden, Mardin Kırklar Kilisesi'nden din adamları destek vermişler. Osmanlı kadısının, Osmanlı Hocaefendisi'nin, süryani papazlarının, yahudi hahamların veya ortodoks papazların nasıl giyindiğini merak edenlere müzeyi ziyaret etmelerini tavsiye ederim.

7 Mayıs 2010 Cuma

Başlangıç


Çaykovski'nin 170. doğum gününü kutluyoruz. Google'un bugün anısına hazırladığı Google-Doodle, bestecinin en ünlü eserlerinden birisi olan Kuğu Gölü Balesi'nden bir sahneyi gösteriyor.
Vikipedi beni yanıltmıyorsa bugün aynı zamanda Johannes Brahms'ın doğumunun 177. ; Beethoven'ın 9. Senfonisi'nin ilk defa seslendirilişinin ise 186. yıldömünü imiş. Benim de blogumun başlangıç günü olsun. Kutlu, mutlu, çoksesli, bol yazılı olsun.